BINE V-AM GĂSIT !

De curând m-am alăturat marii familii Forever Living Products. Această companie a fost fondată în anul 1978
fiind la ora actuală cel mai mare cultivator și distribuitor
al produselor cu Aloe vera gel stabilizat 100% din lume asigurând peste 90% din necesarul de Aloe vera pe plan mondial, în 74 de țări. Putem astăzi considera că FLP este pentru Aloe vera ceea ce Albert Einstein a fost pentru domeniul fizicii. FLP a readus în atenția lumii un mit străvechi:
Aloe vera. În anul 1983, după revista de specialitate Inc. Magazine firma Forever Living Products ocupa locul 2 în clasamentul celor mai dinamice companii private.
În fiecare fază de producție calitatea este foarte riguros controlată.Gelul și nectarul de aloe produse de firma
Forever Living Product, au fost primele produse din lume, care au corespuns și chiar au depășit cerințele de calitate ale Consiliului Științific Internațional pentru Aloe ( International Aloe Science Council (IASC) este un organism internațional înființat pentru a autentifica produsele care conțin Aloe Vera) primind dreptul de a afișa Consiliului pe produse. Au urmat alte certificate de calitate: certificatul Kosher al comunității evreiești și Certificatul Societății Islamice din California. Firma Forever Living Products oferă de asemenea și garanția de satisfacție a consumatorului pentru produsele sale

Planta Aloe Vera este folositã, din cele mai vechi timpuri, în întreaga lume, pentru efectele sale remarcabile asupra sãnãtãtii și frumusetii.

Compania americană Forever Living Products (FLP), fondată în 1978, este cel mai mare cultivator, producător și distribuitor al produselor cu Aloe Vera gel stabilizat 100% din lume, în peste 130 de tari.

Gama de produse Forever include în acest moment peste 200 de produse, grupate în 9 categorii: Băuturi cu Aloe Vera, Suplimente nutritive, Menținerea Siluetei, Ingrijirea Pielii, Igiena Personala, Produse apicole, Mentinerea Frumuseții, Cosmetice Sonya, Truse Diverse.

marți, 30 decembrie 2008

CE CREDEATI? CĂ ROMÂNII SUNT CHIAR "ÎNCULTURATI"

Numai Dumnezeu Sfântul ştie...
În România până şi pisicile (adicătelea mâţele) sunt uşor influenţabile. Dacă nu ştiaţi, mâţă e regionalismul moldovenesc pentru pisică! De ce spun asta, vă întrebaţi? Dumneavoastră să îmi ziceţi! Eu zic că sunt uşor influenţabile, deoarece au suferit un şoc, văzând că şoarecii au devenit "băieţi dăştepţi". Adicătelea au ajuns mai şmecheri ca mâţele! Aşa-i că nu aţi înteles mare lucru?! Let 's simplified! Adicătelea, haideţi să simplificăm! De la atât de mult caşcaval şoarecilor li s-o fi urcat la cap! Ştiţi vorba aceea din popor... De la rău ţi-o iei în cap, dar de la bine ţi se urcă la cap ...
Aşa că, ar fi ideal să ne fie binişor, nu foarte bine. Ca să nu păţim ca în vorba aceea de mai sus...

luni, 29 decembrie 2008

MINUNATA ȘI DE MULT UITATA ROMÂNIE

…Acum vom vorbi despre un mic orăşel situat aproximativ la jumătatea distanţei dintre Suceava şi Cernăuţi, pe partea dreaptă a râului Siret - şi de pe urma căruia localitatea îşi trage numele. Amplasat în apropierea graniţei cu Ucraina, Siretul este un centru urban, de interes local, cu 9371 de locuitori.
Este un oraş frumuşel, dar cam pustiu, pentru că jumătate din oraş e plecată în străinătate la muncă. Bineînţeles că se vor întoarce, cu siguranţă că da, dar când, nu se ştie.Oraşul este locuit de oameni care îşi văd de treaba lor. Oare? Nu poţi să ştii. V-am speriat,nu-i aşa? Sigur că îşi văd de treaba lor! Oraşul a fost odinioară capitala Moldovei. Bineînţeles că nu şi-a pierdut strălucirea de atunci, poate puţin...
Există multe biserici,printre care:
Biserica "Sf.Treime", Biserica "Sf.Ioan Botezătorul",ridicate de diverşi domnitori din Moldova. În partea de răsărit a oraşului Siret, pe dealul Sasca, situat peste râul Negostina, se înalţă o cetate construită, se pare, de Voievodul Sas - şi a cărei aşezare seamănă foarte bine cu cea a cetăţii de scaun de la Suceava. În partea oraşului denumită Sasca s-au ridicat primele construcţii de tip gotic din Moldova, pe lângă o mulţime de alte monumente de arhitectură religioasă. Siretul, la începutul sec.XIV, devine un important târg pe drumul ce unea Livovul de Cetăţile de la Marea Neagră. Oraşul cunoaşte o înflorire maximă în perioada în care a fost reşedinţă voievodală în timpul domniei lui Sas-Vodă (1353-1358), Laţcu-Vodă (1367-1375) şi mai ales în perioada 1375-1391, sub domnia lui Petru Muşat I.De-a lungul timpului capitala Moldovei a fost mutată la Suceava. Mai târziu, oraşul Siret a devenit un orăşel de provincie. Siretul se dezvăluie ca un oraş interesant şi cu depozite de vestigii păstrate originale în istoria Bucovinei. În epoca modernă evoluţia oraşului Siret şi a împrejurimilor este strâns legată de răpirea părţii de nord a Moldovei în anul 1775 de către Imperiul Habsburgic.
Pentru a supune şi stăpâni populaţia românească din Bucovina, conducătorii Imperiului Habsburgic au dus o politică de deznaţionalizare a românilor. Oraşul Siret era lipsit de posibilităţi ale dezvoltării politice, cultural-artistice doar cu excepţia căii ferate construită între anii 1909-1912,care lega Siretul de artera principală a căii ferate Bucureşti-Lemberg.În anul 1918, Siretul, ca şi întreaga Bucovină este realipit României. După anul 1949, Siretul, ca şi toate oraşele din ţară cunoaşte politica P.C.R prin punerea în practică a noilor obiective ale partidului, care durează până în anul 1989, având un rol important în viaţa economică a României.În prezent oraşul Siret cunoaşte o dezvoltare economică. Acest lucru a fost posibil datorită diferitelor mici investiţii, făcute de diverşi localnici.Oraşul este în curs de modernizare la standarde europene, prin atragerea de fonduri europene. În curând oraşul îşi va recupera strălucirea de odinioară.
Ţara noastră este încojurată de frumuseţi ale naturii,locaşe de cult şi monumente istorice,care nu se găsesc în niciun colţ al lumii. România dintotdeauna a avut potenţial turistic, care la ora actuală se confruntă cu o criză din care nu ştim dacă îşi va reveni prea curând. Dar să nu fim pesimişti. România mai are ce arăta lumii întregi. Pe lângă potenţial turistic România mai are şi oameni de o importanţă majoră în cultura ţării,care sunt recunoscuţi chiar şi peste meleaguri, cum ar fi Constatin Brâncuşi, George Enescu, Nicolae Grigorescu, Mihai Eminescu şi mulţi alţii.
Acum vom trece în revistă câteva dintre frumuşeţile uitate ale ţării. Vă propun un tur virtual în România. Pe minunatul platou al Munţilor Bucegi se află faimoasele vârfuri muntoase: Vf.Babele şi Vf.Sfinxul. Aici se află numeroase cabane turistice şi amenajări pentru turism. Într-un alt loc de o frumuseţe nemaivăzută se află Vf.Moldoveanu şi Vf.Negoiu. În aceşti minunaţi munţi se regăsesc Bâlea,Doamnele şi pajişti alpine.În munţii Călimani se află un binecunoscut vârf muntos, Vf.Pietrosu. Alt minunat punct de atracţie din ţara noastră este Dunărea, al doilea fluviu al Europei,care străbate zece ţări şi trece prin patru capitale. Pe teritoriul României se desfăşoară între Buziaş şi Sulina, realizează graniţa cu Serbia, Bulgaria şi Rep. Moldova şi Ucraina şi străbate ţara noastră între Călăraşi şi Galaţi. Dunărea la vărsare în M.Neagră şi-a dezvoltat o deltă extinsă - Delta Dunării.
Delta Dunării şi cele trei braţe ale sale:
- Braţul Chilia
- Braţul Sulina
- Braţul Sf.Gheorghe
Delta Dunării este declarată rezervaţie a biosferei şi prezintă o importanţă deosebită din punct de vedere economic. În primul rând, apele sale conţin mari cantităţi de peşte(60 de specii) printre care şi sturionii cu mult căutatele lor icre negre.
Pe toate braţele şi canalele apar imense întinderi de stuf. O curiozitate a deltei o formează pădurile, bătrânile păduri de stejar de pe grindurile Letea şi Caraorman. Delta este şi locul de întâlnire al celor mai felurite păsări (vrabia, sticletele, raţele, berzele negre).
Printre ospeţii de iarnă ai Deltei se numără şi raţa cu ciocul lat,lebăda cântătoare, şoimul călător. O pasăre frumoasă cu penajul roşu care vine din când în când în Deltă este flamingo. O notă aparte o dă Deltei însă pelicanul. Fauna deltei este foarte variată. Pe meleagurile acestea trăiesc şi mamifere: porci mistreţi, lupi, râşi, hermine. Călătorul care doreşte să viziteze Delta Dunării poate ajunge aici pe apă sau cu avionul. Drumurile care duc spre deltă converg spre oraşul Tulcea, port şi reşedinţă de judeţ. De aici se poate pleca spre oricare punct din deltă. În ţară găsim numeroase lacuri de munte precum Bucura, Sf.Ana, Lacul Roşu. Monumente ale naturii găsim în ţară la tot pasul, precum Parcul Naţional Retezat,care cuprinde peisaje geologice şi o faună, o floră alpină, bogate şi foarte variate. Parcul naţional Scărişoara care constă în păduri de conifere,lacuri şi Peştera Scărişoara. Pădurea Letea este recunoscută ca o rezervaţie forestieră care cuprinde o asociaţie de arbori şi arbuşti şi plante,înconjurate de zapse şi plaur.În acestă rezervaţie creşte un plop alb (cu coaja albă) care poate ajunge până la înalţimea de 25 de metri. Tot ca rezervaţie forestieră este cunoscută pădurea Snagov. Dintre rezervaţiile geologice amintim: Muntele de sare de la Slănic, Blocurile de calcar de la Sarea lui Buzău, Vulcanii noroioşi. De asemenea, o atracţie turistică o reprezintă şi peşterile ocrotite, cum ar fi: Gheţarul de la Scărişoara şi Peştera Vântului, Peştera Muierii, care este electrificată. La noi în ţară există şi specii vegetale ocrotite precum urmează: tisa, laricele, brânduşa galbenă şi bujorul românesc.Ca arbori ocrotiţi se cunosc: fagul împăratului(Baia de Arieş), stejarul din Curtea Mitropoliei din Blaj, "Molidul minune" din com. Plosci-jud. Suceava. Dintre animalele ocrotite prin lege se regăsesc: capra neagră, râsul, vulturul pleşuv, cocoşul de munte. Locuri de un pitoresc aparte sunt şi staţiunile balneoclimaterice cum ar fi: Amara, Bazna, Băile Herculane, Borsec, Buşteni. La noi în ţară există nenumărate muzee. Muzee ca: Muzeul Arhivelor Statului, Colecţia de numismatică, Muzeul Satului, precum şi nenumărate monumente şi locuri istorice: Alba Iulia, Curtea de Argeş, Sarmisegetuza, Siret, Voroneţ, Vatra Moldoviţei. Şi nenumărate alte locuri etern de frumoase şi de care străinii ar fi mândri să le aibă, nu ar face ca noi, adicătelea nu le-ar polua ca noi când mergem la grătare şi aruncăm gunoaie pe unde apucăm, ca nişte "needucaţi ce suntem", sticle de plastic, adicătelea P.E.T-uri. Ce? Vă supără adevărul. Needucaţilor! Mă refer la cei care nu folosesc coşul de gunoi, nici dacă îl au în faţa lor, la doi paşi, aşa, de-a dracu’.

vineri, 26 decembrie 2008

PEISAJE DE POVESTE!

România e o ţară perfectă, dar, din păcate, nimeni nu o apreciază.Toţi străinii apreciază frumuseţile ţării, de care noi, românii, ne batem joc,ce-i drept, unii dintre noi.La noi mentalităţile comuniste încă sunt simţite, chiar dacă acest comunism a căzut de aproape 20 de ani. Ce credeaţi, că dacă trăim în democraţie am scăpat de obiceiuri comuniste? Să credeţi, numai, că vă veţi lămuri singuri! Ajunge cu pălăvrăgeala asta fără rost, şi-aşa nu mă aude nimeni...

joi, 25 decembrie 2008

SUNT DE MESERIE SCRIITOR DE SCHIŢE SATIRICE

Aşa că, să nu te pună naiba să te cerţi cu mine! O să spuneţi că sunt sărit de pe fix, dar nu e aşa! Dacă vei călca pe bec, te-am ras! O să credeţi că sunt răutacios, dar nu e aşa! O să vă daţi seama că dacă superi un scorpio (adicătelea un scorpion), ar trebui să te muţi din oraş sau să mă ocoleşti, că s-ar putea să reacţionez violent! Nu poate,sigur!
A fi sau a nu fi aceasta e întrebarea. Adică scriitor de satiră... :)

SĂRBĂTORI FERICITE!

Iată, ne aflăm din nou la trecerea dintre ani. Prilej de bucurie şi de schimbare...Mai adăugăm un an în mănunchiul scurtei noastre vieţi. De două zile a început să ningă, deja s-a aşezat un strat considerabil de zăpadă. Se poate face asemănarea unui peisaj de poveste şi vremea de afară.

Ne apropiem cu paşi repezi de începutul Noului An, care, sper, va fi măcar la fel cu cel ce a trecut. La revedere, 2008! Bun găsit, 2009! Sperăm că primăvara care va veni, ne va aduce multe bucurii, pe lângă flori şi vreme caldă şi multă putere de muncă!

miercuri, 24 decembrie 2008

A SOSIT SFÂNTUL CRĂCIUN

A sosit Sfântul Crăciun
Pe Iisus să-l slăvim,
Ca mântuirea să primim
Bradul de bucurie
Să impodobim!
În Sfânta Noapte
A blândului Crăciun
Daruri celor dragi
Cu sufletul deschis
Să împărţim!
Afară ninge neîncetat
E bucurie în casa tuturor,
În suflet bunătate
Ce o împărţim
În lumea toată.
Când îngheţăm fugim
În casa împodobită
Pentru a Domnului
Sfântă sărbătoare...
Miresmele Crăciunului
Ne ademenesc,
Mirosul de cozonac
Ne alintă nasul îngheţat...
Moş Crăciun
Se pregăteşte...
De marea sa călătorie.
Copiii sunt nerăbdători
Cadouri să primească
Anotimp al bucuriei
În sufletul gol
Îl simţim...
De nu ar fi Crăciunul,
Am uita pentru veşnicie
Adevăratul sens
Al scurtei noastre vieţi,
Ce pare scurtă,
Naturii, ce ne înconjoară,
De mii de ani,
Bradul plânge
În pădure
Pentru al vieţii sale sfârşit,
Dar, totuşi, s-a împăcat
Cu gândul veşnic
Crud al despărţirii
De natură.
E fericit că în sfârşitul
Vieţii lui
Va face o bucurie
Ce nu va fi uitată
În eterna veşnicie...
Copiilor ce îl privesc
Cu gânduri de blândă pace,
Pace ce ar trebui
Cu toţii, în tandem,
Lumii s-o dorim.
Sperând ca aceste gânduri
Vor fi cu drag neîncălcate,
Dragostea îşi face simţită
Veşnic prezenţa
În inima indrăgostitului
Ce simte lipsa celei dragi,
Ce din eternul cer
Cu dor îl priveşte,
Ce ar dori
Să îşi atingă
Perechea dragă...
De soartă crudă, despărtiţi...
Ei ştiu că se vor întâlni,
Cândva, în timp, departe,
Odată cu a vântului şoaptă
De dor,
Îndrăgostitul uită
Adevăratul spirit
Al Crăciunului,
Dar îl va regăsi curând,
Odată cu copiii
Din lumea asta toată,
Neştiind că va primi
Cel mai de preţ cadou...
Iubirea adevărată
Din lume adunată...
Şi îşi va aminti
Că perechea sa
Dorea cu adevărat
Ca dânsul
Să fie cu adevărat
Fericit şi împlinit!
Crăciunul e tot anul
În inimă purtat
De cei ce cred în el!
Cei ce nu cred
În curând vor descoperi
Crăciunul ca sărbătoare
Ce alimentează sufletul
Neîncetat cu bucurie
Şi chef de viaţă.
Când îţi este greu
Să te gândeşti...
E chiar atât
De crudă viaţa?
Pe cât crezi..
Să nu uităm!
Speranţa moare ultima!
Dar, de Crăciun,
Lumină eternă
De pe aripile îngerilor
Se revarsă blând
În sufletele noastre.
Îngerii în cer...
Ei cântă şi colindă
Ce noi uităm să facem
În viaţa noastră.
A colinda e semn
Că încă ştii
Să accepţi
Cruda soartă
Ce în faţă îţi este pusă
Dar, nu dispera...
După furtună
Îşi face apariţia
Şi blândul Soare.
A ajuns Crăciunul
La şfârşit...
Dar la anul
Va fi şi mai frumos
Decât cel din
Anul ce-a trecut!